Wednesday, April 7, 2010

Lawak Yesterday si Pekak yang Gelabah

Pagi2 rabu yang hening mengadap incik bos. Bla..bla..bla.. Membebel dan diskus pasal keje. Sekali tu incik bos arahkan anak buah dia yang comel lote cute mute tu terus pegi mengadap sorang lagi incik bos. Selama ni hantar surat asyik cakap tak terima je kalau letak kat pigeon-hole. So hari ni incik bos suruh anak buah dia ni bagi by hand terus. Dup dap dup dap seram.. Tapi dah arahan.. Pegi gak la. Masuk2 bilik incik bos dalam keadaan agak kalut macam katun. Incik bos tu rilex je pun.

incik bos : Duduk la dulu *sambil belek2 dan bace surat. tapi kejap2 jeling tengok anak buah comel lote ni*
anak buah : (duduk gak la. Dalam hati *Huisshh.. Macam lame je ni siap suruh duduk*)
incik bos : Yesterday berapa haribulan??
anak buah : 5 april *pantas gile jawab*
incik bos : 5 april bukan isnin ke?? *sambil belek2 surat nak sain*
anak buah : betulla isnin 5 april *sempat tengok kalendar kat jam*
incik bos : so, yesterday 6 april la kan
anak buah : pe pulak. 5 april la *menjawab lagi ni*
incik bos : ok. Kalau camtu hari ni berapa haribulan?? *masih nak uji lagi ni*
anak buah : hari ni mesti la 7 april
incik bos : see, kalau hari ni 7 april, yesterday mesti la 6 april kan?? *senyum2 puas hati dapat buli*
anak buah : oohhh.. ok *tibe2 baru sedar ke alam yang nyata*

Selesai semua bende, cepat2 anak buah yang comel lote tu keluar dari bilik incik bos. Agaknye incik bos tu tengok kalut macam katun je budak ni. Tu yang saje nak uji minda tu. Padahal de je kalender banyak2 atas meje dia. Tu belum lagi dia tanye soalan pelik2 sikit. Kang tak pasal2 glemer dalam meeting cawangan kang.. Sape nak jawab.. Hahahahaa...

p/s : Cerita ni tak de kaitan dengan saya ehhh.. Betulll.. Tak nak percaya sudah.. Tak baik main tuduh2 tau.. Nanti mak marah..

2 comments:

EiDa_wAn!e said...

mcm ngok ngek jer citer ni...mesti ko kan?? kan??

cikezza said...

xtau la..ntah sape ntah tu..bongok je rse..