Friday, July 30, 2010

Osmet Day @ Sungai Chongkak

Setelah lama dirancang, akhirnya terlaksana gak perancangan nak buat bbq dengan budak2 425. Berapa kali tukar tarikh, berapa kali berubah tempat.. dan hampir2 gak la planning tak menjadi. Entah berapa kali meeting, diskus2, gusip2.. Planning asal dari Pulau Redang ke Pulau Perhentian ke Port Dickson ke Bagan Lalang.. sudahnye sungai chongkak gak lagi la yang menjadi pilihan. Konon2 siap nak bercamping. Ayah siap dah bagi duit suruh beli khemah sendiri *tak malu betul amik duit ayah walaupun dah keje. rejeki jangan ditolak bebbb* Tapi atas faktor2 keselamatan, terpakse ubah plan. Mama ayu dan ayah hafiz tak sihat uwekk..uwekkk pulak..


mari main masak2.. rajinnya diorang ni semua. keje aii tinggal ngap..ngap je.. bruupp.. hihiiii.. nampak tu. tengah bukak tuperware nak makan bihun goreng..*cian dowhh buli abang yen hidupkan api sensorang. semput2 abang yen main tiup2


Menu hari tu?? Memang menarik tertarik la. Macam2 adoo.. Ayam, udang, sotong..semuanya sedap2. Tu yang berendam kejap2 je. Selebihnye sesi melantak dan mentekedarah. Tapi aii je la kot yang camtu. Makan tanpa henti. Nyummm..nyummm..yummyyy... bruupp.. ekusmi..


salah amik port la. pagi2 datang tak panas pun lagi. redup je. sekali hambikk.. masak kat tengah2 panas. tebiat betul budak2 ni. camne la tak rentung kulit. kulit ehh..bukan ayam yang rentung. ayam2 semua sedap2 je.. *ni sape yang tak reti tengok arah matahari ni?? dushhh*


Waktu splash2 la yang paling di nanti. Air sungai tu..grrrrr....cejuuuukkk.. Tak boleh nak rendam lama2 sangat. Tak menahan weiiii.. Selalunya saya la yang berendam paling lama. Tapi hari tu, jadi duyung je la. Terdampar atas batu posing ala2 model majalah mangga tepi kolam yang tak berapa nak seksi mengancam. Hihiiii...


mandi poyo2 je. memasing tak tahan cejuk sangattt.. grrr.. ketar lutut..


celup sikit2 je. semua ngaku jadi kambing bandod takut air.. kambing bandod?? resakse gorgon mesti terer bab kambing bandod ni. sila jawab..!!


ayah hafiz dan mama ayu pun join sama walaupun demam uwekk uwekk.. cian diaaa..


425 wonder girls. tu semua geng kuat mengarut. lotih achik melayan. hihiiii.. *ehh..kecuali resakse gorgon bertudung pink itu. dia bukan ahli 425. pendatang asing tu* pitam la jap lagi dia ngamuk.. hihiii


Sebelum balik kene posing depan khemah yang dah berjaya dibina oleh engineer pokok. Sape lagi kalau bukan masya dan zura si resakse gorgon. Hihiiii...


ehh..macam dah pakat. 425 wonder girls masing2 pakai kaler merah hitam. same dengan kaler khemah dah.. aii je spesel. sebab leader kan. lalalaaa..


p/s : balik dari osmet day, terus rasa fleeettt gila2. dengan muka rentung lagi.. mana taknye.. balik dari family day kat port dickson terus ke sungai chongkak pulak ber’osmet’ day.. tapi penat2 pun tetap enjoy.. berbaloi-baloiii..

p/s/s : tahun depan jadi ehh kite pegi redang pulak. boleh mencandat sotong. lagi best nanti kite bolehla swimming2 dengan penyu. ohhh kak nat..sila cari baju penyu anda jika nak join. kami nak snorkeling + scuba nihh.. weee.. tak sabarnyeee..

3 comments:

apex said...

ko la kambing bandod....hahaha...aku kan mmg suka nyebok.....lalalalala~

d.i.m said...

bestnya ezza dpt g mcm ni, dulu slalu gak wat mcm ni, tp skg masing2 sbuk mencari kebahagiaan, kekeke

cik3zza said...

resakse : bkn ko ke suke main peluk2 dgn kmbing. xpaham btl. tau la bau sme. hihiiii..

danial : ecehhhh.. sdang berbahagia la skrg ni ehhh..