Monday, July 12, 2010

Photogedix @ i-City, Shah Alam

i-city, shah alam


Ni adalah sambungan dari entry party terkejut-kejut. Maklum je la. Kalau dah sampai tahap kemalasan, bagi la bahan banyak mane pun nak story mory tetapla tak terupdate blog ni. Makanya akan terhasilla banyak entry2 basi. Tak kisah pun cite dah lame ke pe kan. Saje nak share dan abadikan moment2 indah kat sini. Pasni nak tepek pulak photogedix mase family day jabatan pertanian kat port dickson dan osmet day kat sungai congkak *dah de yang sound mane photox aii sambut belon air dalam senyuman* Pastu nak tepek pulak pics aksi poyo gedik mase wedding marlia hari tu *dah kene sound gak la ni baru hegeh2 nak buat*.. See.. banyak je kan story mory yang saya dah miss..

Sape tak tau i-city?? Kesiannn.. Macam saya.. Eiipp..eiipp.. saya bukan tak tau ekk.. Saya tau okeee.. Tapi selalu lalu lalang je depan tu. Takde la nak menyinggah. Nyanyila lagu riang camne pun kat telinge uncle law tu. Dia buat deeekkk je. Dah kebal kuttt.. Mencikkkk.. Makanya lepas semua dalang2 terhebat habis santap, semua pun decide nak pegi i-city ni. Nak layankan kehendak bezday girl la kononnye. Sape yang tak tau, i-city ni terletak kat seksyen 7, shah alam. Tau jakel shah alam?? Haaa.. tak jauh dah la tu *gila bagi landmark jakel terus* Tak tau gak jakel, senang cakap kat pintu belakang uitm shah alam. Tak tau gak lagi... wehhhh..pegi beli GPS la.. ko cari la sendiri gaduh2 dengan awek turn left..turn left tu. Geram tau.. Kadang tu suke2 je nak suruh orang turn left turn right. Tak ikut kang dia bebel2 la wrong way. Aii selalu je jerit2 sadaaaappp youuuu dengan awek GPS ni..Heheee.. *sengal*

Actually bukan la first time pun saya sampai kat i-city. Sebelum ni pernah gak pegi. Tapi juz pusing je. Tak berhenti pun sebab mase tu tengok macam ramai sangat la orang. So lalu je la. Kali ni baru la berpeluang nak jejak kaki main kejar2 guling2 bawah lampu macam filem hindustan. Mase sebelum ni pegi, takde la pulak de bayaran masuk. Bile pegi baru2 ni, dah de kene bayar pulak. Bayaran masuk RM2 per kereta. Kire okla. Takde mahal sangat. Tempat parking pun luas. Ramai gak la orang mase tu. Kat dalam tu de gak kedai2 makan. Tapi tak banyak lagi yang dah bukak. Tapi terperasan de van bergerak pizza hut dan kfc yang jual makanan.


Kehh.. lets enjoy de photogedix taken by our personal photographer..

kat kepala kak mud de cekak rambut lampu kelap kelip hello kitty


4 dara pingitan..opppss..yang sorang tu mak dara


mulut muncong itek.. saya pun de cekak rambut lampu kelap kelip tinge minie mouse hasil mengepow kak mud


mata bertentang mata.. ecehhh.. kami memang camni. rilex je posing2 aksi gedik walaupun banyak mata yang memerhati


masya memang suke dok bawak ketiak aii.. hehehe..


tak tau la kenapa de aksi ni. kalau dah namenye gedik..memang suke posing poyo2 gitu..


ni pun aksi gedik poyo gak.. jari tangan nampak keding2 dan panjang2 sekali. tsk..tsk.. dah macam kaki cicak.. gila kutuk diri sendiri. uols jangan sibuk2 nak tumpang sekaki kutuk ehh.. aii je boleh


lihat pewottku.. kempiskan..terima kasih tutttt..tuttt.. ecehhh.. tibe2 puji diri sendiri..


So, sape2 yang tak pernah sampai lagi i-city ni cepat2 la pegi terjah. Tak rugi pun. Best tengok lampu kelap kelip banyak2 ni. Teruja wehh.. Dah feeling2 macam hari raya je.. ~Balik kampung..ooo..oo..ooo.. balik kampung~ Tibe2 nyanyi lagu raya pulak.. eiippp...eiippp.. Tak habis ganti pose tak boleh feeling2 raya lagi.

2 comments:

d.i.m said...

cantik tempat ni...suka sgt

cik3zza said...

kan...cantikkan..slalu lalu je..tgk dgn pndangan sayu dr dlm kete. bru ari tu la dpt merasa pegi..siann..