Monday, July 19, 2010

Family Day Jabatan Pertanian Sg. Burong Part 1

Lokasi pilihan : Rumah Peranginan Persekutuan Port Dickson
Masa Kejadian : 16 - 18 Jun 2010 (3hari 2malam) *cuti sekolah bulan 6 hari tu*
Anjuran : Sudah semestinya Jabatan Pertanian Sg. Burong *saya adalah jadi penyibuk yang memeriahkan lagi suasana..dah akak offer nak ikut ke tak..harusla cakap mau..mauuu..cuti2 bergembira jangan ditolak. terus cakap ajak mak ayah adik2 semua sekali*


Hari pertama takde aktiviti sangat pun. Kami sekeluarga gerak dari banting je. Mereka2 yang lain gerak dari tanjung karang..*tak sure bape bas, bape kereta dan bape lori* Kami sampai agak awal. Lame gak la nak tunggu untuk check in. Adik2 dah bising rancang2 nak mandi laut la..nak mandi pool la.. Tak tau penat betul. Budak2 kan. Apartment adalah sangat selesa.. Dapat rehat kejap2 je. Terus cepat2 turun nak layankan budak2 pegi terjun tiruk kat pool. Haisshhh.. Panas wehh mase tu. Tak tau ke akak diorang ni takut kulit bertukar jadi hitam manis. Hahaha.. Tapi layankan gak la. Harus terjun sama2 kan..


view dari bilik tingkat 6.. panas terik pun meriah je kat pool tu


Dah penat mandi pool, lepak2 kat bilik sementara nak tunggu makan malam. Petang tu mak ayah dan akak dah pegi tolong mereka2 yang lain masak untuk makan malam. Saya tau tinggal nak makan je.. Hahaha..


lepak2 dalam bilik tunggu masa makan malam


*razlan, akma dan amir* muke tensen je kene tunggu turn amik makanan. macam dah lapar sangat jeee..


sedap owhhh.. hingga menjilat jari.. tak nampak dah de paparazi kanan kiri. menikmati makanan sungguh kan..


Lepas makan malam, de pertandingan karaoke. Bajet konon nak sumbangkan barang seploh doploh lagu. Tapi rase macam malas je nak tunggu. Sudahnye kami lepak tepi pantai je. Main pasir.. De pertandingan memancing gak malam tu. Nak tengok diorang memancing pun gelap la pulak.


lepak tepi pantai main pasir. ya rabbiii.. *sopannya* duduk..


So lepak kejap2 tepi pantai terus naik bilik. Tengok2 tv kejap je dah hanyuttt... tido.. Penat sangat kutt. Habis cite hari pertama. Tak banyak aktiviti sangat pun. Sekadar enjoy2 je..

p/s : part 1 untuk entry hari pertama. de 3hari..so nantikan entry untuk part 2 dan 3 pulak nanti.. adioss..

2 comments:

d.i.m said...

wah kemain sopan lg dia duduk...kantoi abis
br nmpak cik ezza yg sebenenar, kekeke

cik3zza said...

heiiipp..eeiiipp.. biase dia ni.. ala..tu xsngje la..kan ala2 santai d tepi pantai..