Thursday, August 12, 2010

Hureyy..!! Dah Habis Appointment Doc

Saya pernah de masalah kulit muka serius. Betul tak tipu. Sape tak percaya boleh tengok CITE LAMA. Tibe2 je jadi camtu tanpa tau sebab. Tapi sekarang adalah masa untuk jerit kuat2 lompat2 riang cakap.. WehoooOOoo..!! Ianya telah berakhir!! Appointment 1julai hari tu merupakan yang last sekali. Tapi bukan jaminan 100% doc. Sebab kalau masih lagi gatal2 bereksperimen dengan macam2 produk kat muka, doc jamin masalah yang sama akan berulang. Dan saya akan terus terpakse berjumpa dengan doc dengar dia bebel2 lagi. So, sila jadi budak baik dengar cakap doc kalau tak nak duit simpanan untuk beli acer ferrari habis terbang melayang2 masuk akaun doc. Sadis okeee.. Tapi tetap kene datang juz untuk beli ubat saje. Tak perlu jumpe doc lagi dah. Owhh.. beli ubat saje pun masih banyak lagi duit yang akan melayang. Terpakse jadi kedekut jimat2 guna ubat yang de. Hihiiii..

So jumpe doc ari tu doc bekalkan ubat yang sama saje. Krim sapu untuk pagi dan losyen untuk malam. Siap de tambahan ubat. Doc bagi gentle skin cleanser cetaphil. Yang dah sekian lama cari tapi tak beli2 sebab mahal. Owhh..kedekut terserlah. Tapi bile doc dah bagi, terpakse beli jugak. Untuk kebaikan sendiri.

cleanser ni pakai ciput2 je sebab kedekut nak jimat

Masa mula2 pakai rase macam pelik. Sebab cleanser ni lembut je takde bau2 wangi dan takde buih2 sabun sebab ianya bebas sabun. Rasa macam tak puas hati loo takde buih2. Tapi dah sebulan lebih pakai ni lama2 dah ok. Biase je. Cleanser ni sesuai untuk kegunaan hari2, sesuai untuk kulit sensitif. Bukan je untuk muka, sesuai gak untuk badan. Tapi sebab mahal, pakai kat muka ciput2 pun dah cukup rasanya.

Gentle skin cleanser ni membantu kulit mengekalkan kelembapan yang diperlukan. Kulit akan terasa lembut dah halus macam kulit baby *auww...auww.. feeling2 baby comel dah ni* Boleh pakai dengan dua cara. Tanpa air dan dengan air. Kalau tanpa air, picitkan sikit atas tapak tangan. Gosok2 lembut kat seluruh muka. Lapkan dengan kain lembut. Takyah lap bersih2 pun takpe. Kalau dengan air pulak, pakai macam biasa je la. Sape tak biase ngade2 la tu ehh.

29 oktober 2010 - peringkat awal selepas jumpe doc

10 julai 2010 - hureyyy.. dah habis. tak payah makan ubat lagi

Mula2 nekad nak pegi Nathan Skin & Laser Center ni masa 8 oktober 2009. Last apponintment 1 julai 2010. Sepanjang tu de la 10 appointment gak. Kadang2 sebulan sekali. Kadang2 2minggu sekali. Tengok pada keadaan tindak balas dengan ubat la. So total untuk 10 sesi ni dah habiskan duit simpanan lebih 3k. Owhh..terlebih 1k. Sebab mula2 dulu bajet akan habiskan 2k je. Tapi bukan la bayar sehempok terus 3k tu. Bayar sikit2 ikut bil ubat tiap kali jumpe doc. Huwaa.. Banyaknya duit saving melayang kat akaun doc. So sekarang sila beringat dan dengar arahan doc. Jangan jadi budak degil. Bulan puasa ni la masa untuk jadi budak baik dengar cakap orang tua. Takmoo dah duit melayang sia2 camtu je..

8 comments:

Anonymous said...

tengok sama jek ngan dua2 gambar tu ezza..heheh..ooo cleanser tue tuk kulit sensitif je eh??kalo hati sensitif camne eh??leh pakai tak??nak pakai katne..v(^^,)v..hehe~~

fathullahHAKIM said...

bole minum kot.kn2.hehehe

cik3zza said...

tuan anon : hati sensitif ehhh??? meh nk tlg sentalkan.. lalalaa..

FH : minum?? erkkk.. mngkin gak sesuai utk hati sensitif tu. tp kang pitam plak nenong2 g spital. xjamin ehhh..

Anonymous said...

klakar gak en hakim nie..haah..elok la korg berdua nie..sorg minum, sorg lagi tolong sentalkan..v(^^,)v...heheh~~dua2 sengal..haha..jgn mara eh..kang dua2 kena jual lelong kat bazar ramadhan...

d.i.m said...

cik ezaa sama je dua2 pic ni, mcm xda beza pun..
tp asal ek gambar suma nk senget skit, kekeke

cik3zza said...

danial : alaaa..mcm same je ehh.. gmbr yg btl2 clear bkn utk tntonan umum plak. xblh pblish kt sni. hihiii..
yg senget2 tu kan.. xtau la knp. xpe. pic je senget. orgnye x.

░♥si lampu neon♥░ said...

ezza, i nak contact you la tanya pasal dr nathan ni..camne nak kontek you ek ? 0192962614 @ silampuneon@gmail.com =) plsss plss

Aezat Mohd Amin said...

Hi girl.. Nak tanya, sy plan nak buat appointment dkt Nathan skin jugak this weekend. so overall your face mmg dah licin semua la x de jerawat dah? agak2 dlm masa 6 bulan cukup tak utk muka sy baik? and wajib kena attend all 10 appointments ke?