Wednesday, August 4, 2010

Kelas Renang Sesi VII

Hari khamis minggu lepas adalah kelas renang yang ke 7. Masuk kelas ke 7 ni, barula dapat belajar kicking untuk teknik breaststroke. First time gak pegi kat tempat kedalaman 2m. Selama 6 kelas sebelum ni main kat 1.2m je. Tapi tak dibenarkan untuk lepaskan tangan dari dinding tepi. Kaki je belajar kicking. Tangan tetap paut kat dinding. Yela..masing2 pun tak berapa nak tinggi kan. Memang sah2 kaki tak jejak dasar. Tinggi saya pun baru 1.6m. Kalau saya nampak kamu macam nak lemas je..saya kick sorang2 kuar dari kolam.. Bunyi macam kejam je kan. Tapi yela.. kang jadi pe2 kang camne pulak ben nak selamatkan sorang2.

Susah rupenye nak belajar teknik ni. Sebelum ni masa belajar freestyle saya tengok orang buat breaststroke ni macam senang je. Tu yang selalu fikir nak belajar yang ni je. Tak sabar2. Rase macam freestyle tu susah sangat. Rupanya same je susah. Tertonggeng2 okee.. Pesal entah masing2 pun de masalah yang sama. Vontott terapung lebih. De pelampung ke pe. Mantoop sangat. Tu orang lain la kutt.. Saya takkk.. Hihiii..

Disebabkan kelembapan yang melampau, ben ajar saya dengan cara dia pegang kaki saya pastu bile saya dengar dia jerit..KICK..haaa.. kick la ko.. 1,2,3..kick..1,2,3..kick.. Pastu training la sendiri sampai terer. Mase ni kan terus rasa macam dah terer sangat buat freestyle. Sebab breaststroke ni susah sangat nak dapat. Buat kicking je pun dah macam pe. Tertonggeng2 masing2. Pe2 pun, swimming ni sama je macam sports lain. Kene datang training selalu. Kalau takat datang time kelas 1jam sekali sesi, memang lambat la nak dapat. Elok orang lain dah belajar part lain, ko kedek2 lagi nak belajar tang tu jee..

Tinggal 1sesi je. Tapi tak terer2 gak lagi teknik breaststroke. Huhuuu.. Terus rase stress. Nasib baik dah terer freestyle. Yolah tu.. Terer la sangat..!!

2 comments:

axelida said...

ezza blajar kat ner nih? baper kene byr?? cam best gak blajar benang nih.. hehe

cik3zza said...

memang best pun.. ezza belajar kat kolam renang presint 6 putrajaya.. byrn rm250 je untuk 8 sesi..