Friday, July 15, 2011

3 Bulan Bersama Dan Selamanya


Hari ni jumaat 15 Julai 2011. 3 bulan yang lepas, hari jumaat bertarikh 15 April 2011. Hari ni genap 3bulan saya bergelar seorang isteri. Dah genap 3bulan wehhh.. cerita pasal limabelas.april.duaribu sebelas sampai hari ni tak cerita lagi. Hahahaa..

Teringat lagi macamana busy nye semua orang sepanjang hari tu. Dan masih jelas teringat macam mana sayunya malam tu. Ada suara sumbang bertanya kenapa saya menangis pada malam majlis nikah tu. Sedangkan patutnya saya gembira. Mereka memang takkan pernah faham. Saya gembira, saya sedih, saya sebak.. Semua perasaan bercampur malam tu. Mereka yang melihat macam mana jatuh bangun saya dan FH berusaha menuju hari bahagia kami, tahu apa perasaan saya malam tu. Mereka yang sentiasa bersama kami. Dan malam tu mereka turut sama menangis teresak-esak. How sweet they are.

Takde la nak celebrate ke pe. Baru 3bulan je pun. Nanti de pulak yang dok kata baru 3 bulan pun dah nak kepoh kan. Ingat nak luang masa keluar bersama je. Keluar pegi makan ke, tengok wayang ke. Tapi malam ni FH nak pegi kayuh basikal. Tak pe la. Esok lusa kan masih de masa. Sebenarnya plan nak belikan mamat tu hp baru. Dah dok belek plan idigi ni. Tapi macam biasa la. Dia jual mahal cakap tamoo. Selalu camtu tau. Suke jual mahal. Jual mahal banyak-banyak lagi yanggg.. I lagi sukaaaa.. Hahahaa.. Macam tak ikhlas je bini dia ni kan.

Saya sebenarnya kurang kesabaran tengokkan hp buah oren dia tu. Body dah kopak-kopak. Pastu dengan pekak pulak lagi. Tu kalau saya yang pakai hp tu, saya rasa dah lama dia terjun ke bawah dari tingkat 15. Tapi FH ni tahap kesabaran dia tinggi. Kagum betul. Saya kurang kesabaran. Dia terlebih sabar. Saling melengkapi kan. Elok je dia pakai hp tu sampai hari ni. Kalau saya la, line tenet ipad tibe-tibe slow pun saya dah touch dia dengan lima jari. Pastu suruh FH jauhkan ipad tu dari saya. Cepat je FH amik. Sebab dia dah tau pe akan jadi nanti. Amukaannn..!!!

2 comments:

Dim Benihana said...

lawak2...
bagus2 saling melengkapi..

cik3zza said...

setiap org msti de yg terkurang n terlebih kan.. tu la saling melengkapi..