Wednesday, February 23, 2011

Persalinan Family ---> Budak Tertekan

Sabtu lepas request kat FH suruh bawak pegi jalan taiping. Nak cari baju persalinan untuk family. A few month ago dah pegi cari kat jakel shah alam. Pastu dah penat pusing2 lama gila dalam tu sampai kedai nak tutup, sekali tepon mak kene marah cakap jangan membazir buat macam2 benda. Terus rasa...'ok..saya malas nak pikir' Sambil cakap tepon terus keluar. Rasa sangat kurang ajar dengan SA tu. Saya juz blah without saying anything. Kurang ajar kan?? Tapi sebab saya sedih. Saya penat. Nasib baik masya de gak beli kain masa tu. Kalau tak, kesian SA tu penat2 ikut kami, tapi takde hasil. Sejak tu saya macam takde mood nak cari. Saya penat asek kene marah.

budak tertekan.. semua i said NO..NO..NO!!

Ni pun tak tau pe respon dorang pasal kain yang saya beli. Pasalnye balik kampung hari tu terus bagi kat mak pastu terus simpan dalam bilik. Saya penat. Serius penat. Masa nak beli hari tu pun dah macam nak nangis sebenarnya kat kedai tu. Macam tak berkenan sangat dengan kain yang saya pilih. Badan kat kedai tu, hati tetap kat jakel. Tapi nak cakap kat FH nak pegi jakel selepas penat pusing2 3jam dalam kedai tu memang dah tak berani. Padahal dekat je pun. Simpan jela dalam hati.

over tertekan.. bajet badan menggiurkan boleh gode2 pilih kain tu dan cepat2 balik

Saya cerewet bab2 kain ni. Kalau saya tak puas hati, memang susah nak say yes. Tapi kalau dah berkenan, cepat je suruh bungkus. Bab kaler, material, semua saya belek. Tapi sebab dah lama sangat dan saya rasa mereka2 dah penat melayan saya, what to say?? Juz say yes. Atau ko nak makan amukan mereka2 yang lapar dan penat melayan lepas tu. Rasa ralat sampai hari ni. Sebab saya sendiri tak sepenuh hati berpuas hati dengan kain yang saya pilih. Lagi pulak harga dia tak jauh beza dengan jakel. Tu la kuasa mind set. Kalau dah kata jakel is de best, jakel je la yang ko nampak. Dasar!!!

2 comments:

Dim Benihana said...

ala mengada je lebih...keke

cik3zza said...

danial!!!!! sentap ni tauuuu..