Wednesday, February 17, 2010

wewe majok bwk dri

mlm td lpas hntr adik aku kt pudu trus blik serdang..mse nk msuk rmh tu xde la pkir pe2..tgk si kelabu tu dok ngiyau2 mntk mkn kt luar sekor2..lpar kot...tp xde la plak nmpk wewe..pkir dia de kt dlm rmh mse 2 tgh lpas rndu dndam kt diorg sume..bukak2 je pntu skali osmate sume ckp wewe xde dh..majok bwak dri kuttt...

xlme tu diorg sume kuar lepak maulana..aku mls plak nk ikut..bru je smpai kn..dok rmh sorg2 lyan tenet..nmpk plak mknan wewe kt tpi tngkap yg masya bru je bli sbtu ari tu..bnyk lg mknan dia..t'pkir msti wewe lpar ni..dok sorg2 kt rmh tu mcm dgr2 wewe ngiyau2 kt luar pntu..mne la tau kot dia nmpk rmh dh trang dia pn blik kn..bkak tgk xde plak..pnggil2 pn xde gak dia dtg...sdih je rse..nyesal pn de gak..

sbtu ari tu sblm blik banting mmang dh rse mcm nk bwak wewe blik skali..tp sian plak kt kelabu tu nnt xde kwn..tkut dia cri2 ank dia plak nnt...sblm blik tu aku dh bg dia mkn..n kbtlan plak mknan dia hbis mlm tu..so pg tu sblm blik masya dh blikn mknan yg bru kt dia..tp dia xnk mkn plak..xsdap kot..ke dia tau ktorg nk tggl dia lme..so dia wt prngai majok2 plak..sbb dia xnk mkn, aku sruh uncle law blikn mknan yg biase dia mkn tu..pn dia xmoo mkn..puas la tggu dia mkn sblm nk ltak kt luar rmh..
kuar tu aku ltak dia dlm bakul dia..slalu dia xmoo dok dlm bakul tu..ari tu elok je dia dok dlm bkul tu..pehal ntah..

pg td sblm g keje dgr bunyi ngiyau2 kt luar..dh byangkn kot la de kelabu dgn wewe skali..bkak pntu tgk2 de kelabu je..puas la intai bwh krte kot dia nyorok2..xde gak..kecewe lg..mne la wewe ni pegi agknye..majok sgt dia..main jauh sgt smpai lpe jln blik ke...dia lpar sgt kot ari tu smpai g jauh2 cri mkn agknye..ke dh de org amik dia..sbb kelabu de je plak..slalunye dia mryau gak..tp xde la jauh sgt..mryau pn dgn kelabu je..ni tggl kelabu je yg de..wewe dh xde..hrap2 blik ptg ni wewe de la kt rmh tu..kalu dia blik pasni mamng nk psang name tag kt leher dia..ltak alamat rmh kt stu..mryau xreti nk blik dia ni..biase dia niii...kecik2 dh pndai main jauh2..heeepppp...babab kang...

1 comment:

fathullahHAKIM said...

bukn majokla..g bljar cari awek..hahahaa